Dagens ......



Rent utsagt så tycker jag den här är AS ful det ser ju ut som en cykelhjälm ? xD

dagens.....




smulan

hej !
vaknade hos jenny vid kl 07.45 sen gick jag hem och så åkte jag till stallet.amanda hade tagit in smulan så det var bara att börja borsta ! sen sadlade vi och tränsade sen red vi iväg jag började efter halva vägen bytte vi .När vi vbar framme vid ridhuset så började vi trava medans den andra byggde hinder .SMULAN ÄR AS HET I HOPPNING men hon hoppar underbart :')
det gick jätte bra !vi hoppade oxer på 60/70  :   )
sen red vi hem och gjorde klart ! :) sen åkte jag till hööks det jag köpte finns det bild på där nere ..
sen åt vi mat ,och snart ska jag gå till jenny !


Zitron!

hejj!
jag han inte skriva om ridningen på Zitron i lördags men nu gör jag det .
först så kom jag te stallet ,sen skulle jag ta in Zitronis. "Men man får väl busa lite ibland"
hon sprang iväg och hade det väldigt roligt medans jag sprang efter då ! xD
sen fick jag tag i henne ,jag borstade , sadlade och tränsade sen red ajg iväg red en runda som jag kallar
"bus rundan" man rider in brevid ett gärde sen fortsätter man bara raka stigen ,men jag red där senast när det inte var någon snö .då red jag huller om buller men sen så visade sig att man bara skulle fortsätta på en stig som jag kom ifrån ah komplicerat jag vet .
Sen följde jag med Jennica (min syrra ) på hoppträning i viby !
det gick ju jätte bra ! Calista var jätte duktig ! :)
sen var jag på clinic i viby då visade Ewe och Amanda medans helena stog och instrukterade oss .
Sen sov jag hos jenny och ja jag vet inte hur mkt vi skrattade xD vi hade jääätte kul !
bilder :



Jennica hoppträning


Clinicen





Dressyrhatten ?

Läste på http://ponniehastarnas.blogg.se att dressyrhatten ska bort ? Själv har jag inget emot hatten .
Vad tycker ni ?

Ikväll är det ponnyakuten , Har ju dock sett det men 4:e avsnittet kommer ut på datorn ju ;)

Nu måste jag fortsätta min forskning om Norge.. Har massa saker kvar och det ska vara inne på Fredag tror jag.. Ja det finns ju endel nackdelar till att stanna hemma :(
Oredigerad bild , orkade inte sitta och fixa det....

Ingen ridning idag ..

Yr&Ont i huvudet , tror man då att jag orkar åka två bussar och gå några km utan att bli riktigt trött och sedan mocka sex boxar,packa 15 höpåsar och rida en superpigg häst ? Svar: Nej!
Så jag får stanna hemma idag , och tack ewe&wilma för ni fixar allt endå !
Så ja det kommer kanske lite outfits,hiss&diss m.m ;)

Men just nu sitter jag och leker lite med massa olika texter:

Nej jag ska inte ha den , jag testar bara ;)


Dagens värsta!





Som ni märker så gillar jag inte direkt färgglada saker! :P




dagens vill ha! :D





Säker på att det inte är en pegasus?....

Hejsan! Dålig uppdatering från mig några dagar bara för att jag haft tomt på saker att skriva om .
Men iallafall. Igår hade vi teori på Sickelsta , det var bara jag och Elin där så det var ganska stjönt att bara fika och prata. Vi pratade om tävlingsregler och kolla på filmer från olika tävlingar. Var skittrött när jag kom hem även fast vi bara suttit i sadelkamaren .

Idag så red jag Bingo då. Han gick inte igår och Ida red honom åt mig förra helgen då jag inte kunde. Så hade ju inte ridit plutten på ett tag sådet var super kul. Han hade massa energi idag och ville bara springa så det tog ett tag innan man fick honom att arbeta. När han väl gjorde de gick han fint och lydigt ner på tygeln och hade superfint steg! Gick även igenom galoppombyten med honom som han inte är helt säker på , men det märks verkligen att han gör sitt bästa ! :D  Börjar nu bli lite orolig om det är så att han egenteligen är en färgad Pegasus bara att ingen berättat de ? Han var även på pusshumör idag och så fort man kom nära honom utanför boxen tog han ut huvudet och drog fram överläppen= Ge mig puss baby,annars blir jag farlig!! ;) Ja något i den stilen...
 
Men nu sitter jag och väntar på Moa som ska sova hos mig. Imorgon blir det hoppning, Nice! ;)

Förlåt men jag har inga bilder ...


dagens vill ha!

Dagens vill ha !






:)

hej ! :)
först så var det skola ! Vid kl 09.30 tog klassen bussen till hallsberg .Först så var vi på Bergööhuset där fick vi kladdkaka ;) vi fick komma dit för vi hade vunnit ngn tävling ,och så fick vi 500 kr till klasskassan men dom gjhorde vi av med direkt efter bergööhuset för då bowlade vi ! :D jag gjorde en strike ;)
efter skolan så kom pappa och hämtade mig hemma hos mamma .Sen har jag inte gjort så mkt ..




Tänker börja med en sak.

Ja kom inte på någon rubrik så den fick säga hela inlägget. Men iallafall dom dagarna som jag absolut inte har något intressant att skriva så kommer jag lägga upp tex outfit,tips och massa olika texter. Då jag bara rider 3 gånger i veckan (Fredag,Lördag&Söndag) Så kommer det bli sådär tomt här igen som det var för ett tag sen.
Och ni vet väl att om ni vill önska något inlägg som ni vill att jag eller Moa ska skriva så kommentera bara vilket inlägg som helst(skriv också vem ni vill ska skriva det)

Så snart kommer det komma upp något litet.. Ska bara duscha , Ses!
/Jenny

ridning igår !

han inte skriva igår så jag skriver om gårdagen idag ! :)
först så var det skola och blablabla
sen efter skolan så skjutsa mamma mig till tove så åkte vi till stallet.När vi kom dit så tog vi in småhästarna och sen borstade vi dorian och miranda.Sen red vi ut,snacka om pigg häst jag red ,han vill typ trava hela tiden..
när vi travade så var han lugn(som ni kanske vet rider jag och Tove en travare Dorian istället för laban som vi har vuxit ur )sen tog vi en galopp det var jätte kul tyckte Dorian .Och myranda också tror jag .sen så red vi till viby krog och sen hem igen ,på galoppen på hemvägen så skenade myranda med tove ,tove försökte bromsa så hon sa prooo men myranda vart jätte rädd för det Tove sa så hon skenade ännu mer jag tänkte :jaja jag har ju en snabb häst iaf x)),men till slut så stannade miranda .Dorian var ju fortfarande pigg så jag galoppade av han lite i ridhuset.sen så var vi klara vi tog av dom sakerna och så fick dom gå ut och äta .Sen klippte dom ett av fåren kul att se !  nu kommer bilder från lite gammla ridningar ! :) 


Myranda :)<33
Dorian där uppe :)<3333333 :*

Myranda ! :)<3
Laban :*<3
puss :*<3


Tove och myranda !" :)
tove och myrandaTove och myranda !: )<3 
Myranda till vänster och jag och laban till höger ! :) <3


Text om att härma/ta idéer

Jag har funderat på detta om att härma/ta andras idéer. Varför tycker man egenteligen att andra härmar ?
Oftast är det så att en person skrivit något bra / gjort en tävling som en annan ser. Den som såg denna tävlingen fick insperation och ville också göra detta. Den som då först gjorde denna tävlingen ser då detta och ser att den har en mycket större blogg som får fler anmälda till tävlingen. Det är då detta med att du ''härmade mig'' du ''tog min idé''
Varför egenteligen ? H*n fick insperation för att du hade kommit på en super idé!
detta med tävling var ett exempel. Det kan ju komma med om redigeringar,outfit's m.m.
dock tycker jag att det är fel om man exakt som en annan. Lite eget kan man allt lägga till.

Eller har jag fel ?

Kommer eventuellt även skriva om detta med anonyma kommentarer, men det tar vi någon annan gång.
/Jenny

Bloggar jag följer!

Dom top-3 bästa bloggarna enligt mig!

1.

Team SL       http://teamSL.blogg.se
Denna blogg tycker jag är super rolig att läsa! Värd en titt!

2.

Carlsson på taket    
http://carlssonpataket.blogg.se

Den här bloggen ligger tvåa då jag tycker det är hjätte kul att läsa den. Outfits,träning&tävling.
outfits som sticker ut men endå matchar. Värd en titt!


Ponny och ryttare      http://ponnyochryttare.blogg.se

Den här bloggen är en blogg jag bara glider in på ''automatiskt'' Slår bara in adressen så sitter jag och läser ;-) Värd en titt!

De här 3 bloggarna följer jag dagligen. Följer ju såklart flera men dessa var ''top-3'' !

/Jenny

E-ponny ?

Läste på http://perfectpony.blogg.se som egenteligen är skrivet av http://streliin.blogg.se att det kanske skulle komma E - ponny ?

så här stog det på hennes blogg  .

Fick höra av en i stallet att E-ponny ska införas i Sverige. Det har varit snack om det i flera år men nu har dom beslutat att införa kategorin! Hästar från 149 - 159 cm ska ingå i kategorin. Om jag inte har fel så finns redan den kategorin i flera EU länder? Sverige är efter! Men i vilket fall så borde dom som funderar på att skaffa häst att köpa en över vuxen D-ponny eller en liten stor häst nu bara för att priset ofta är så sjukt lågt eftersom ingen vill ha dom som tävlingshästar. Då köper ni en nu och sedan hinner ni rida in er på dom innan kategorin har införts. E-ponnyn kommer nog att införas i höst eller 2012 :)
Eftersom E-ponny är små stora hästar så finns det ingen åldersgräns för ryttaren. Det menas med att du får tävla den efter att du har fyllt 18! Picasso blev ju maxad D-ponny när vi mätte henne som 6 åring och nu är det dax att slutmäta henne, nervöst! Hon ska vara nyskodd när vi mäter henne så att hon förhoppningsvis håller ponnymåttet. Sen när E-ponny kategorin kommer så ska jag mäta upp henne till E-ponny så får jag tävla henne i avd A hela livet ut! ;) Så passa på nu när alla övervuxna .

2 stycken outfits

 
Texten försvann från bilden.
Stövlar: Hööks
Ridhjälm: ridsportsbutiken.nu
Kavaj: Hööks
Ridbyxor: Hööks

Varför ska det alltid vara outfit's som är gjorda efter att man rider&tävlar ? Jag kör en helt vanlig stalloutfit som fungerar i när man pysslar i stallet ! Och enligt mig så är det inte så viktigt att matcha i stallet ;-)


Alla produkter är från Hööks.




Sjuk :(

Hejhej, Ja ni ser ju rubriken. Idag så stannade jag hemma från skolan. Kräkts uschusch inte kul ... Har iallafall kollat på del 3 av ponnyakuten på SVTplay . Dom som är med iår värkar iallafall ha problem som värkar ganska ''roliga'' att följa !Juste... angående Ponny ,stallet kan jag inte åka till idag ... Och inget annat kommer väl att hända. Nu ska jag göra lite Matte&SO grejor. Eftersom att jag ska sitta hemma hela dagen kommer det kanske några outfit's och tips m.m ♥
herrå/Jenny

veckan! :)

sorry för att jag har varit off här :( men har haft så mkt att göra !
Måndag: red med tove och då hoppade vi dorian 60-70 cm ! vi har tänkt att starta pay and jump med han ! :D
tisdag :Dans ! :) var jätte kul !
onsdag :finns inlägg om den dagen då jag skulle till marieberg när jag inte hittade mitt presentkort.
Torsdag: jag eller mamma hittade mitt presentkort längst underst i min papperskorg xD då hängde lovisa med till marieberg och vi köppte lite saker.sen ville Linus och Edvin och Micke komma in till mig och lovisa ! xO vi ba : nej! xD
Fredag :jag och Sofia och Lovisa va vi åt lite sen satt vi vi datan och så gick vi ut sen var vi med Linus och adam ..
Lördag (idag) sofia kommer strax och då ska vi sova över och sen imorrn ska vi till zitronis :) !
bilder kommer antagligen! när vi rider och är i stallet! :)!

Ska försöka bättra mig! :)

jag och elinnes häst Cindy som hoppar 50 -60 ?:)
kolla min och elinnes blogg:
http://ponnisarnas.blogg.se

Statisktiken ?:(

Statistiken har skjunkt väldigt mycket ... Vi kanske inte har varit så bra på att uppdatera? eller jo Moa har ju lagt upp massa men jag har inte kunnat då min dator hos mamma inte har fungerat.

Men nu skriver jag iallafall. Jag har inte ridit på hela veckan och ska inte göra det heller. Då jag missade hoppningen berodde ju på att min storasyster ska gifta sig idag och vi var tvungen att åka ner hit igår , sen kan jag ju inte rida idag eller imorgon men Ida rider Bingo nu i helgen så han får inte stå iallafall .
hmm... Den här veckan har vi haft 4 matte''prov'' gud . Men ja de är inga fler nu iallafall. Men nu har jag nog inget mer att skriva så vi får se vad som händer. Kanske skriver mer ikväll efter allt.

Hejsvejs!/Jenny

dorian och myranda! dagen och tove ;)

hej hej!
idag red jag som vanligt med tove först så gick vi och hämtade laban och myranda och släppte in laban i sin box och myranda fick stå kvar på gången sen gick lillian (stallets ägare (toves moster))och hämtade
Dorian.sen ställde vi upp han på gången och började borsta och så gjorde jag en fläta i manen .Sen sadlade vi och tränsade Dorian vi red barbacka på miranda.Vi värmde upp på gärdet och sen travade vi sista lilla biten på gärdet ,och så gick vi in i ridhuset.Där jobbade vi lite dorian var värkligen jätte fin! sen böt vi ,Tove galoperade på dorian och jag på miranda sen ställde vi upp litet hinder kanske 30 cm ?gick super med dorian,sen höjde vi och höjde vi tills det blev kanske 50/60 cm ? och gud vad fint han hoppar!Han hoppar AS bra ! sen funderade vi på att starta Pay and jump med honnom bara för att testa liksom ,bara för skojjs skull och få känna lite hur han e på tävlingar.Vem vet vad som händer i framtiden? och så hoppade vi lite på volt gick ju galant de också .!
Dorian är jätte duktig för att vara travhäst som har startat några gnr och sprungit in massa tusingar !!
för lillian var det helt Ok att starta " :D  wiiiiiiiiiiiiie <3

Zitron! +annat

hej hej ! :)
förlåt dålig upptadering :(
idag så vaknade jag 11.15. Sen åt jag frukost sen klädde jag på mig och åkte te stallet .Jag mockade ,sen tog jag in Zitron .Emma (frostys ägares mamma ) var där också ,så vi tog en liten runda. Men det var ju snorhalt! stackars lilla zitron som inte har skor bak .Men vi gick på sidan av vägen.Vi skrittade mest ,men sen i skogen travade vi och  galoperade .Hon var as pigg kunde knappt bromsa henne i traven.Sen sparkade hon bakut en gång hon tyckte det var kul att få busa lite i snön .Sen så red vi hemmåt och fixade henne lite och sen så fick hon på sig täcket och så gick jag ut med henne ihagen .Sen så sopade jag lite sen kom pappa och hämtade mig.Det gick inte att köra upp för backen vid stallet för det var så halt så vi prövade att backa upp, men vi kom halv vägs och då satt vi i handbromsen, men vi gled ner ändå .så ja vi fick vänta på min brosa nere vid stallplanen .Sen åt vi mat och jag duschade sen kom jenny vi kollade på ponnyakuten och lite annat .Sen gick vi till henne och drak cola och åt  några choklad stångar med klet i (mums) !  sen hoppade vi xD vi tog kort också ,sen spelade vi sims och sen gick jag hem .
ja det var min dag!


förlåt .

Förlåt för att jag har varit helt off här. men om ni inte vet,så när jag är hos mamma kan jag inte skriva något ... datorn funkar inte där , men hinner inte skriva mer,ska och rida nu . bye!♥

ridning på 'Smulan

hej !
idag så red jag smulan och när vi kom dit så var det väldigt mörkt men det gick bra ändå först så gick vi och hämtade Smulan (sofia följde med )och sen började vi borsta och sadla och tränsa .Ja sen så gick vi igenom hagen till nästa hagen (sommarhagen) och då försökte jag öppna och det är inga svarta handtag så jag höll på att försöka öppna sen efter ett litet tag så märkte jag att det var ström i så jag hade typ fått 15 stötar eller något :O
men sen tog vi andra vägen till hagfen istället där finns det handtag,sen började jag skritta och efter typ 10-15 min började jag trava hon var jätte fin och löd alla hjälper och sen fick sofia pröva lite ,sen tog jag och galoperade lite hon vart pigg då ! men det gick jätte bra ändå.Sen jobbade jag henne lite sen skrittade jag av henne .Och sen tog vi in henne till stallet och så tog vi av allting ocgh sen kom sofias pappa och mamma och hämtade oss .

Smulan<3

Rida!

hej hej !
idag var det skola sen hade vi hemkunskap !vi gjorde scones (bröd )
det var ganska gott.Sen nu efter skolan följde sofia med  hem och vid 16.16 tar vi bussen till Smulan :D vi ska bara ta det lite lugnt .men aja hejdå kanske kommer upp något efter smulan !

jag och smulan på bilden ,,
smulan är en D-ponny som jag rider ibland, jag och Amanda min låsass syrra ska börja träna henne lite i folkatorps ridtält på vissa söndagar !

...

hej hje !
förlåt att jag inte skrev något igår ..
men jag och tove åkte skidor igår i kvarntorpshögen!
jag var väldigt ovan på skidorna så det första jag gjorde var att inte lyfta på innerskidan så jag åkte rakt in i tove!
ja men det gick bra! :) sen gick det bättre ! :)  när jag kom hem så satte jag och mamma på Twilight super bra ! :)


-

http://www.youtube.com/watch?v=aUaP0t5IUnM&feature=related

att dom ens får tanken att åka ut på tävling med den ponnyn ? ja men ryttaren får ju balans iallafall!
/Jenny


-

Skrev inget igår. Var för trött för att skriva när jag kom hem så jag skriver nu istället om ridningen på alla 3..

Hope: Med henne vart de markarbete/bommar. Var mest att få in olika många galoppsprång mellan två bommar ,en vid M och en mellan B och F. Gick helt okej. Dock tog hon bommarna som hinder efter en stund , så hon ökade galoppen mot dom och tog ett litet skutt över, hihi busponny (L)

Charlie: Jobbade honom mest på en volt nästan hela tiden. Ökad och minskad trav&galopp på spåret . Ja mest så . Det hände inte så mycket men han var super mysig att rida (L)

Bingo: Älskar hästen! Gjorde samma övning som med hope , fast gjorde en volt mellan bommarna och så . Sen ökad och minskad galopp på spåret . Serpentiner&volter. Han jobbade verkligen perfekt idag! och gick i form utan ett enda avbrott hela passet. (L)

skrev lite snabbt nu men hoppas det duger!
/J


Pessoa ! inte dumt!

hej hej !
ni som tycker att Pessoa bettet är dummt mot hästen då tror ni fel!
jag har en kompis som rider med de bettet och alla är imot henne för dom hatar Pessoa bettet ?
jag säger bara att  ni sluta tro så om dom som använder bettet ?
ni har väl inte ridit alla hästar som har det bettet vem vet hästen kanske behöver det !
jovisst man har hört att det ger dubbla signaler med vadå hästen kanske behöver bettet !!!!!
men om nu pessoa skulle vara så dumt mot hästen varför säljer man bettet? varför ens finns det då ! ?
och om man sätter tyglarna i gröna ringen(kolla ner ) funka rdset som ett vanligt tränsbett! 
och var inte så negativa mot alla som använder det ! bry er helt enkelt inte ! för det är ju inte eran häst eller hur ?
ni som "HATAR" pessoabett då får ni väl göra det men gå inte runnt till dom och säg ush jag hatar dig för du rider med pessoa bett ! 
så snälla sluta upp med att kalla nån "dum" för att han/hon rider med pessoa !!

själv så sitter min bästis hemma och gråter och hon vågar inte använda bettet  för att hon vill inte att någon ska klaga på hene ! och då blir ju hästen stark !   och hon vågar inte längre visa att hon rider med pessoa det kallar jag  MOBBNING!!


I
I
I
V




idag och imorrn! :D =D

hej !

idag var vi först på marieberg  och köpte presenter! det vart my little pony till lilla stina  som fyllde 4 år  ;) !
och sen åkte vi till dom där fick vi tårta och bullar och kakor (mums!)
ah sen gjorde vi inte så mkt mer ,vi åkte och lämnade lilla syrran hos farmor och farfar och sen åkte vi hem,
och imorrn kanske jag ska åka Skidor med Tove ! :D i kvarntorps högen    ;  )


svarar på några frågor..

Fick en fråga på bilddagboken . Hon som skrev att hon/han ville att jag skulle svara här på bloggen+att hon var anonym.Men ja visst xD

Hur ofta rider du utan stigbyglar ? Du ser ut att ha väldigt bra balans!
Asså normalt så brukar jag rida utan stigbyglar 2-3 gånger i veckan . Minst 1 gång rider jag ett helt pass utan stigbyglar. Själv tycker jag att jag jobbar (Hope i det här fallet) mycket bättre utan stigbyglar .
Resultatet blir ju då : Ett bra pass som jag jobbat på bra + bättre balans . PERFECT! :D

/Jenny

IDAG!

hej hej
idag så vaknade jag kl 11.45 xD ,sen åt jag frukost och klädde på mig sen kollade jag på TV.
Efter det åkte jag till mama och sen åkte jag till sofia vid 2 typ !
vi kollade på TV satt vid datan och så var vi ute ! : D
och imorrn så ska jag te marieberg och köpa kläder för mitt presentkort på HM och Kappahl (stav)
opch köpa pressent till kusinen  som fyller 4 år ;) stor chey ;D

hoppas ni haft det bra ialla fall! :D


glöm inte :
http://minfinazitron.blogg.se
http://ponnisarnas.blogg.se
http://enewe.blogg.se
  


Foto : http://enewe.blogg.se


5/1-11

Hej . Idag så åkte jag till stallet runt halv 2 . allt var redan mockat&höpåsarna packade *lyx* Så då hämtade vi in hästarna. Värmde upp Hope i ridhuset ca 15 min sen red vi ut en en kortid och travade ganska långt i den djupa snön. Sen lite vila och travade sedan tillbaka igen halva vägen sen skritt lång tygel . Alltså vart det väl mest jogging för henne idag. Sen red jag nästa häst också -Bingo . Han har inte gått på väldigt länge så honom red jag i ridhuset. jobbade väl ganska hårt och jobbade honom i galopp rätt så mycket . Så han var väldigt svettig när vi kom in . Då vare bara handduk&ryktborste som gällde. då var klockan runt halv 6. Fodrade sedan hästarna och skrev upp massa scheman för hästarna på tavlan. ska rida Bingo sisådär , typ varje dag nu tills på måndag ,efter jag ridit Hope nu.
Fast imorgon ska jag rida Hope,Bingo&Charlie . uschhhh kmr va helt slut efter .... men roligt blir det !

Nu har jag inget mer att skriva !
kram/J

<----- bjuder på en bild på en lite småtjurig ponny... - hope :p

hej bio idag ;)

hej hej!

först så vaknade jag och tove typ vid 11, sen så åt vi frukost macka och oboy !!
sen ringde vi sofia och hon frågade när hon skulle komma hon fick komma vid halv tre och det vart lagom jaha när hon hade kommit så fick vi skjuts till stan och där prövade vi lite kläder och så ..
sen på torget så var det någon som skrek   sen såg vi en polis bil och då tog dom väl antagligen honom ..ah sen gick vi hem och då köpte tove kakor för att hon var jätte hungrig (kakmonster) !sen hemma så åt vi lite mat sås och kött och potatis ! supergott!sen var det dags för bion men innan så hoppade vi in på ica och köpte väldigt mycket godis!för 70 kr typ xD
sen in  på bion köpa biljetter det fanns bara platser längst fram  så ja det vart så!men filmen var sådär bra !
kanske inte den rätta filmen vi skulle ha sett,,,+att vi var yngst i bio salen xD 
sen så åkte Sofia hem och sen en kvart efter så åkte Tove
och imorgon så ska jag vara med Sofia!

Gästbloggar!<3

Hej,jag  heter Emma Andersson,min kan ni nå på http://vibymuppen.blogg.se
där kan ni läs om mig och min häst,och kommer vara massa skoj längre fram!
och har ridit hela mitt liv!,fick häst när jag va 11 .
hon är ett sto och heter Sörbys Zilda :)
Hon är en new forest och är bara 5 år :)
en så länge så håller jag på att träna upp i hoppning dressyr och lite fältävlan!
Klubben som är är med i är viby rid och körsällskap,det är en toppen klubb!
Moa och Jennys blogg,tycker jag jätte mkt om,den är både intressant och jätte bra!
och de är verkligen fina hästar hope och Zitron! söta också!
hoppas att ni följer min blogg!
//Emma

Tired girl...

Hope får vila idag så jag ska inte stallet idag. Men har varit riktigt trött nästan hela jullovet. Så kände att jag iallafall måste få vila från stallet en dag innan skolan börjar. Så vaknade runt 11.15 idag .
Sen hamnade jag här*helt plötsligt* Men tror att jag ska ut och fota lite sen så då lägger jag upp lite bilder senare.
Men jag kör en Diss sålänge.





URSÄKTA KVALITÉN PÅ BILDEN.
Men iallafall.

Diss 1: Färgade sporrar ? USCH ! Skulle alldrig ens få tanken att rida med dom. Eller asså på hemmaplan ,utan fotograf m.m helt okej om man inte har några andra. Men på tävling!? även sätt dessa sporrar på dressyrtävlingar.såg inget bra ut. Nej färgade sporrar . DISS.

Diss 2: Mönstrade benlindor. Dessa säger jag också USCH till . finns genteligen inget mer att säga om dom... Ne det ska vara enfärgade om man ska ha några alls. DISS.

Jag ger också en till diss som inte finns med på bilden. Den dissen går till ponnyprakt.se . Från denna hemsida är dessa ''dissar'' ifrån och enligt mig har jag faktiskt inte hittat något där som jag gillar.
Mjo , jag förstår att den hemsidan kanske är lite mer för ''små''ponnyryttare . Men enligt mig. DISS.

GLÖM INTE! Det här är mina åsikter . Alla tycker olika . acceptera det :-)
/JENNY

*Ridning idag då !

hej hej ! :) först så vaknade jag vid 20 i tio och jag klädde på mig ridkläder och åt en macka sen bär det av till tove ..sen åkte vi till stallet (toves mosters stall i vallby) vi hämtade Dorian och Myranda och sen red vi !! gud vad jag älskar den hästen hans personlighet (hästlighet):') ,:')<3 dorian är en travare som vi   rider isället för laban för att jag är för lång /tung :(.
det gick jätte bra han var lite klumpig i början men sen gick det jätte bra ! han var jätte fin över bommarna :')
sen skulle jag rida myranda ,ja det gick som det gick xD ,jag kom lite snäft och hon gör ett tvärstopp och jag FLYGER då menar jag FLYGER! av henne och landar på rumpan på bommen och sen studsar till marken det måste sett jätte kul ut xD
sen skrittade vi lite på gärdet i snön och sen var vi klara gud dorian var jätte smutsig efter det xD

sen så åkte vi till världensbästasötaste Zitronis :D när vi kom dit så sa vi att vi skulle ta en barbacka tur på Trolla och Zitron då sa alexandra att vi kunde ta Winnie istället för trolla ! :) *överlyckliga*! så då hämtade vi hästarna  och borstade dom och sen tränsade och på med reflexer!
sen red vi "macdonalds rundan " LÅNG! tar typ en timme !
man kan väl säga att hästarna hade lite överskottsenergi xD  Zitron bockade och Stegrade med mig ahh !! busponniiie :* och ja Winnie var jätte pigg hon också hon blir ju inte riden så jätte mkt ! så hon älskade att vi tog med henne ;) aja jag kännde inte igen mig så ja jag vet inte vart vi red men vi svängde väl lite här och där xD men vi kom iallafall hem igen ! !jag red senast där i höstas då det inte var någon snö ..

man aja nu sover vi hos min pappa ;)
sen imorrna blir det bio med Sofia och Tove ! :)


3/1-11

Hellu! Riktigt glad idag  , vet inte varför! Men iallafall så åkte jag med Ewe till stallet idag .
allt var redan mockat så det var bara att fixa höpåsar sen hämta in hästarna. Försökte rida på gärdet men snön var alldeles för hår så vi gick ner till ridhuset. Eftersom Hope är skänkeldöv tränade vi lite mer att lyssna på rösten . Jag vet att alla hästar kan det(dom flesta) men vi tog lite dubbelkoll och sådär. Så gjorde halt med rösten vid varje bokstav med rösten,satte sedan igång med rösten igen . Och sen massa beröm ! sådär höll vi på tills hon verkligen komigång och fattade så gjorde jag samma sak på långa tyglar,Sedan i trav fast jag sakdade av till skritt då.
Red sedan utan stigbyglar, Gick hjätte bra faktiskt. det brukar ju för det mesta gå bra utan,men det gick ''perfekt''
Då Hope är svår att få i form eller ja man måste jobba henne riktigt mycket. så är jag faktiskt ganska glad över att hon gick i riktig form för första gången i galoppen idag . Så det vart mycket beröm så hon fattade det tillslut också.
Men gjorde även lite skänkelvikningar. Avslutade sedan med ett dressyrprogram utan stigbyglar. Gick också super!
Och eftersom hon varit ganska sur att rida dom 2 senaste dagarna gick det iallafall ...bra!

eftersom den här bloggen är välldigt ny så tycker jag endå att statistiken är en bra början just nu!

bildlöst inlägg

Hoppning ♥

Ridningen idag . (moa var ju med)Först gjorde jag ju iordning allt i stallet sen tog jag ner Hope till ridhuset . Värmde upp sen hoppade jag lite , Några småprång . Men Moa lånade ju min kamera och fotade och hon ''älskar'' den .
Men hon va ganska sur idag också... Pluttponny då .
Men ja annars så gick det helt okej , Lånade ewe's sporrar hade ALLDRIG gått annars.
Skrev bara lite snabbt nu . Men ni får se två bilder så laddar jag upp resten någon annan dag .

/J


idag ! :D

hej hej idag följde jag med jenny (andra bloggaren) hon skulle rida Hope ,det gick jätte bra och jag fotade lite med hennes bästa kamera (a' jag älskar systemkameror !
och dom hoppade :) men bilder kommer av jenny !
och imorrn ska jag rida Dorian (en travare jag ska rida istället för en shettis som heter laban som jag brukade rida på måndagar ) !och då kanske Emma också kommer med sin Zilda ! .

på bilden är det jag som rider min kompis Toves häst Myranda kika gärna in på hennes blogg http://mysweetdarling.blogg.se 


Helena Lundbäck ?

Helena Lundbäck i Let's dance ? Kul!
Kanske blir första gången jag kanske till och med börjar följa let's dance?
Enligt mig är nog Idol,Melodifestivalen , Let's dance och liknande program dom sämsta som sänds...
/J


Bild från google


! :D

imorrn så får jag skjuts till Sickelsta där jag träffar jenny vid 10.40 ungefär,sen ska vi mocka ,fixa hö och så ska hon rida hope :D och jag ska fota med bästa bästa bästa bästa kameran :D 
 finaste jenny och Hope på bilden :D


MEN HÖRNI NU TYCKER JAG ATT NÅGON SKA ANMÄLA SIG TILL VECKANS VIDIOKLIPP! bläddra ner en liten bit i bloggen så hittar du mer information!

 


1/1-11

Hejsan. Dagen idag , helt slut efter nyår igår! Men stallet då . Idag var det bara jag och evelyn som fick sköta typ allt i stallet . mockade,fixade 18 höpåsar red. Ridningen gick .. sådär ? i början var hope riktigt sur och bråkig men vart sedan lite bättre . Efter ett tag bytte jag och evelyn häst , bara för lite omväxling lixom . Sam var super härlig att rida !
Super skön galopp,lyssnade på skänkeln osv . Bytte sedan efter ca 20 min tillbaka till Hope. Började lite smått med serpentiner , A&B volterna ja lite sånt . Hon vart då lite mer arbetsvillig och bjöd mer och gick lättare i form .

Efter ridningen inne i boxen var hon supermysig! Egenteligen inget mer att skriva .. imorgon blir det hoppning med Hope, Moa(den andra bloggaren) kommer ev och fotar!

puss!/Jenny

Tjo folket! (:

Jaha, då hamnade jag här, haha. Jenny bad mig göra en design till bloggen och när jag var klar sa hon att jag fick gästblogga lite. Vet dock inte vad jag ska skriva.

Jag heter då Emma, mig hittar ni på bloggen; www.cavalo.blogg.se. Jag är 13, fyller 14 om ca. 2 månader. Jag rider, har tävlat en del. På min blogg skriver jag om dagarna i stallet och allt i hästvärlden. Jag delar bloggen med min kompis Essy - vilket betyder massa uppdatering :)

Det var nog allt, hoppas ni gillar Jenny & Moas nya design och att ni besöker min blogg :D
Jag & Merlin - LD i Örsta.

Kram Emma.

! :D

Tänkte börja med en liten grej!

så här tänkte jag ! ..

Veckans bästa hopp / dressyr film

 Man lägger upp ett klipp på Youtube när man hoppar/dressyr .sen så skickar man en länk i en komentar på det här inlägget .sen kommer vi välja ut ett klipp som ser bäst ut ,vi kommer kolla på hur ryttaren rider och hur hästen är :) men vi kommer inte välja den som rider bäst utan den som rider mjukt och snällt mot hästen ! :)

REGLER!
*Det måste vara du som rider eller någon du har tillstånd till att visa en film när han/hon rider!
*det får vara ett redigerat klipp! :)

lycka till! :D


<3

hej hej !

igår så fiorade vi nyår och det var jätte kul! :D vid typ kl kvart över tolv så gick vi över till grannarna och där var vi till kl 3 typ  sen gick vi hem .. jag var AS trött .

och idag så ska jag vara med Sandra och Elin ska bli jätte kul det oxå !

bild på finaste Zitron :')<3


foto: www.enewe.blogg.se

RSS 2.0